Säkra upp för företaget – låna till investeringen

Många företagare tycker att det är lite läskigt att låna pengar. De försöker hellre spara ihop ett kapital genom att betala ut mindre lön eller utdelning till sig själv. I många fall är det dumt och även en risk eftersom du kan gå miste om en värdefull investering.

När är det rätt att låna

Ibland dyker en möjlighet upp, om du då inte tar den är risken stor att någon annan gör det. Det kan vara en konkurrent som går i pension och ska sälja sin firma. Eller en konkursutförsäljning av maskiner du behöver i verksamheten. Då är ett lån en bra lösning för att få in kapital som sedan genererar vinster. Tänk på att storbankerna ofta är snåla med lån till mindre företag så det är ofta bättre att vända sig till en nischaktör. Klicka här för att se vilka lånemöjligheter ditt företag har.

Fördelar med att låna

Den stora fördelen med ett lån är att du får pengarna direkt. Du behöver inte vänta, vilket gör att du kan utnyttja uppkomna möjligheter på ett helt annat sätt. Om du driver en verksamhet med säsongsbaserade intäkter kan också ett lån eller en checkkredit vara ett bra sätt att få kontroll på balansräkningen. Dagens företagslån kan du ansöka om online på ett säkert sätt.

Comments are closed.