Säkert spel på nätet

Något som är väldigt populärt på nätet är spel och betting. Eftersom det handlar om spel med pengar så gäller det alltid att man är på sin vakt och är försiktig med var man lämnar ut sina konto- och kortuppgifter.

Välj välkända företag och spelsidor

Spela säkertLikt inom alla andra segment på nätet som handlar med pengar så finns det även inom spelsegmentet människor som skapar bluffsidor för att kunna lura människor på pengar. Detta sker ungefär på samma sätt som de som skickar ut e-post och utger sig för att vara din bank och du skriftligen ombeds uppge dina kontouppgifter eftersom databasen har kapats. Det handlar alltså om att de lurar åt sig tillgången till ditt konto.Därför är det som rubriken nämner, viktigt att du väljer välkända företag, för där kan du vara säker på att inget fuffens pågår. Dessa använder alltid den senaste tekniken för kryptering av dina uppgifter, och det krävs ofta både lösenord och bankdosa för att kunna genomföra betalningar och överföringar. Med kryptering avses den process som automatiskt sker i applikationen. Det går till som så att din information som du lämnar ifrån dig, kodas om till något som inte alls har någon anknytning till den egentliga informationen. För att exemplifiera: Du skriver in Sven Svensson, kontonummer 4460-2 412 11 22 33. Efter kryptering så kan det ha konverterats till över 100 slumpmässigt utvalda siffror och bokstäver.

Hur går en överföring till

Detta exempel kommer från Svenska Spels sida och med ett Swedbankkonto:Du väljer att du vill överföra en summa pengar till ditt spelkonto, fyller i kortnummer, säkerhetsnummer (CV2-kod) för ditt kort, samt lösenord för ditt spelkonto. Efter att du klickat på ”överför” så skickas du till bankens inloggningssida. Här måste du ange dina uppgifter för inloggning med bankdosa, alternativt om du valt att använda dig av onlinebetalningar, då krävs endast ditt förutbestämda lösenord.

Spela säkert

Nu vet du lite mer om hur man håller sina pengar säkra vid spel på nätet. För att ytterligare förenkla för er så vill vi här rekommendera Svenskaspelare som är en sport- och spelcommunity. Från denna sida kan ni vara säker på att bara finna länkhänvisningar till säkra spelsajter.

Bookmark the permalink.