Säker hantering av pengar på nätet

1098833-make-money-online

Vårt samhälle går på många vis ifrån kontanter och till mer elektroniska alternativ för hantering av pengar, detta har gjort så att man har varit tvungen att skapa säkra lösningar för att spara, sätta in, ta ut och överföra pengar på elektroniska vis.

Internetbanker är idag en stor del av bankväsendet, och när man väl är inloggad på sitt konto på banken har man väldigt stor kontroll över kontot och alla pengarna däri. Om någon skulle få tillgång till ett konto inte tillhörande dem på detta vis kan i teorin det orsaka en väldig massa problem. Som tur är har vi en ytterligare verifikation som behövs, varje gång man ska utföra en betalning eller en överföring krävs en bankdosa och ett tillhörande kort där en kod måste knappas in innan man kan slutföra betalningen eller överföringen.

Betaltjänster är en annan form av säker hantering av pengar man hittar på nätet. Detta är något som används av majoriteten av e-handlare idag och går till på så sätt att själva hanteringen av kontokortsinformationen inte hanteras av butiken själv utan av en mellanhand. Detta beror på att hanteringen kräver en hel del it-säkerhet, något som de flesta butiker inte klarar av att själva upprätthålla. I praktiken betyder detta att butiken man handlar från aldrig ser kortnumret som användes vid köpet utan får bara ett meddelande om att betalningen är genomfört och skickar därefter ut varan.

E-plånböcker har även blivit populära former av betalning och överföring av pengar, detta är något som inte bara kan föra över pengar från ett bankkonto till ett annat utan även till andra platser som nätcasinon och möjligheten till dessa typer av tjänster är något som ofta krävs inom detta segment för att kunna få en rekommendation.

Slutligen bör man alltid uppmärksamma vad ens webbläsare säger om en sajt man besöker. Om adressen börjar med https:// vet man att den har ett säkerhetsprotokoll inbyggt. Men det bör även vara grönt och ha ett hänglås till vänster om detta för att det ska vara ett godkänt och uppdaterat protokoll. Är det istället rött kan detta vara en fejkad variant av sidan och man bör aldrig skriva in sina uppgifter på den.

Bookmark the permalink.