Öka säkerheten för dig som person

Trots att inbrottsstatistiken går nedåt i Sverige år för år så sker fortfarande drygt 70 000 inbrott i Sverige året runt. Vi ska inte behöva känna oss osäkra i våra egna hem. Därav är det viktigt att fundera på hur du kan öka säkerheten för dig själv. Det handlar ofta om att se till att låsa dörren och fönstren när du lämnar hemmet. Utöver det om du vill vara extra säker bör du införskaffa ett larm till ditt hem.

Säkerhet online

Med den snabba utvecklingen av internet bör vi även skydda oss mot så kallade cyber attacker. Det finns flera enkla saker som du kan göra själv. Exempelvis bör du inte dela personliga uppgifter på okända hemsidor. Dessutom är det viktigt att inte dela ditt lösenord med andra. En bra vana är även att byta dina lösenord regelbundet samt att inte använda ett identiskt lösenord på flera olika hemsidor. Utöver det finns det produkter och säkerhetsprogram som kan skydda din dator ännu mer från cyber attacker. Tack vare teknologiska utvecklingen kommer det även ännu fler alternativ till skydd.

Vill du veta ännu mer om hur du kan öka säkerheten? Här finns det mer att titta på för att öka säkerheten för dig som person.

Bookmark the permalink.