Få hjälp med företagets webinarer

Nog är det skönt att kunna träffas fysiskt igen, men många har också lärt sig att en del möten och föreläsningar med fördel kan hållas över nätet. Webinarier har helt enkelt blivit populära. Vilket är bra, men också kräver säkerhetstänkande.

Numera är det vanligt att man vill ha en balans mellan fysiska möten och träffar online. Inte minst gäller det när folk skulle behöva resa långt. Det finns skäl till att Internetstiftelsen har publicerat tips om möten på distans.

Välj rätt format

Det är viktigt att välja rätt format för det möte ni vill ha. Skall det vara fysiskt eller online? Interaktivt med alla deltagare på samma villkor, eller en presentation från en talare? Om svaret är att ett webinarium är det rätta för er, följer frågan hur ni ska göra. Det gäller både teknik och innehåll. På denna sida kan ni hitta hjälp med det mesta kring digitala möten.

Säkra på rätt sätt

För varje webinarium, liksom varje digitalt möte, är det a och o att man enkelt skall kunna koppla upp sig. Fast samtidigt behöver det vara säkert nog, så att obehöriga inte kommer in. I bästa fall blir det bara en pinsam incident, men i värsta fall kan man förlora företagshemligheter. Så tänk efter före, även när det gäller vem ni anlitar.

Bookmark the permalink.